Nasi Goreng på blomkålsris

Idag fick jag en sån stark längtan efter en riktigt asiatisk klassiker till måltid, nämligen den Balinesiska Nasi Goreng, även kallat Phad Thai i Thailand och Chicken Fried Rice i internationell mun. Kärt barn har många namn och denna rätt är poppis i hela världen. I grund och botten är det den enklaste av rätter: mixad stekt kyckling, ris och grönsaker. Ändå såå goood. Så till lunch slängde jag ihop den med en hälsosam twist: blomkål istället för ris. Och den vart riktigt lyckad! LCHF/Lowcarb/Paleo. Perfekt till både liten som stor, nyttig och enkel att göra -katjing!

NASI GORENG – THE HEALTHY WAY
En riktigt stor portion, eller två mindre
1-2 kycklingfiléer
3 dl hackad blomkål
1 morot
1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 broccolibuketter
0,5 tsk salmbal oelek
ev. groddar
2 ägg
Salt
smör/olja att steka i
Lime/citron till servering

Börja med att steka kycklingen lite lätt i en stekpanna. Ta av och hacka upp den i mindre bitar. Hacka blomkålen + broccoli till små bitar i storlek med ris och koka upp dem bägge lite lätt. Häll av vattnet och låt stå. Hacka upp morot, lök och vitlök på samma sätt och lägg i en stekpanna tillsammans med kycklingen, blomkål, broccoli och groddar. Mixa ihop och stek upp tillsammans. Salta. Knäck i ägen och rör runt så att det blandas in i röran och steks på. Servera tillsammans med en halva lime/citron som du pressar över innan förtäring.

Hoppas det smakar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top