Raw banan- & jordnötsglass

I min värld gifter sig orden glass och solsemester med varandra. Här i USA lockar dessutom hundra gånger fler alternativ i glasshyllorna än i Sverige och det kan lätt bli svårt att motstå den sockerproppade frestelsen. Så här kommer ett kallt tips på glass som man smidigt kan slänga ihop på semestern om man tar med stavmixer (som alltid finns med i vår resväska) och har en frys (eller frågar hotellpersonalen om man kan låna deras ett par timmar). Den är enkel att göra, god, nyttigare/renare alternativ och inspirerad av den amerikanska klassikern ”Snickers”.

BANAN-& JORDNÖTSGLASS
2 mindre portioner
Stavmixer+burk
2 bananer
1-2 msk jordnötssmör (gärna crunchy)
Skär upp bananerna och frys in i 3-4h. Stavmixa de frysta bananerna med jordnötssmöret och servera! Volia!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top