Purjo-, tomat- & avokadosallad

På fredagens kalasbord bjöd jag på min nygamla favorit Purjo-, tomat- & avokadosallad, ett perfekt och nyttigare alternativ till potatissallad. Den är så läckert god och näringsrik. Perfekt att förgylla midsommarbordet, grilltallriken och picknickkorgen med i sommar.

 
PURJO-, TOMAT- & AVOKADOSALLAD

25 cm purjolök
1,5-2 tomater /10 körsbärstomater

3 mogna avokados
4,5 dl créme fraiche
2 tsk hackad persilja
1 mindre vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
Salt + peppar
Hacka avokados och tomater, och strimla purjolöken. Blanda samman och ställ åt sidan. Blanda creme fraiche, pressad vitlök, persilja, sambal oelek, salt och peppar. Smaka av blanda sedan samman med avokado, tomat och purjolök. Görs med fördel dagen innan servering. Njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top