Ljuvlig vaniljkräm (lchf & paleo)

Inspirerad av duktiga Roy Fares så gjorde jag om hans orginalrecept på vaniljkräm/sås till en fantastiskt god paleo-variant utan vitt socker och mejerier. Så otroligt krämig och god! Passar perfekt som tårtfyllning, eller varför inte tillsammans med lite bär i sin goda enkelhet?

VANILJKRÄM (PALEO)

2 ekologiska äggulor
2 msk kokossocker (sötströ för LCHF)
0,75 tsk vaniljpulver
1,25 dl kokosmjölk (det tjocka vita lagret, alltså inte själva vattnet) (eller grädde om du äter mejerier/LCHF)
10 gram kokosolja (neutral, dvs doftfri)

Rör ihop äggulor och kokossocker i en bunke. Lägg vaniljpulvret i kokosmjölken och koka upp i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma vaniljkokosmjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 3 minuter medan du rör. Häll över vaniljkrämen i en bunke och tillsätta kokosoljan, rör om tills oljan har smält. Ställ åt sidan och låt svalna.

1 reaktion på ”Ljuvlig vaniljkräm (lchf & paleo)”

  1. Pingback: GODASTE BLÅBÄRSPAJEN (UTAN GLUTEN, SOCKER ELLER MJÖLK + PALEO & LCHF) – Organic By Mommy

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top