Sesamkex

Här kommer ett grymt recept på glutenfria kex att njuta av med ett lager färskost eller varför inte röd pesto på? Det är enkelt att tillaga och innehåller så många nyttigheter att du kan äta upp hela satsen med gott samvete. Passar även er som äter LCHF.

 
SESAMKEX
2 ägg
1,5 dl riven ost (gärna smakrik)
2 dl pofiber
75 gram rumstempererat smör
Örtsalt
Vitlökspulver
1 tskSkalade sesamfrön + extra att sprinkla över
Sätt ugnen på 225 grader, blanda ihop alla ingredienser. Rulla till små bollar som du lägger på en bakplåtspapprad plåt och dryck till dem så att det blir platta med lite rund form. Sprikla på sesamfrön. Sedan skjuts in i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills de fått gyllenbrun färg. Blir de lite brända i kanterna kan du alltid bara skära bort det. Låt svalna och njut!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top