Hasselnötstryfflar med hallon

Denna vecka är det full fart med födelsedagsfirande och nu uppladdning inför lördagens försäljning på farmers market. Väldigt roligt med andra ord! Och mitt i allt fix tänkte jag titta in och bjuda på ett litet festligt recept till fikabordet, nämligen Hasselnötstryfflar. Perfekt istället för kakor! En chokladig mumsbit med touch av nutella. (:

HASSELNÖTSTRYFFLAR
25 stycken
  
2,5 dl hasselnötter
20 dadlar (färska + urkärnade)
0,75 dl kakao
1 msk honung/agave
2 msk cashewnöts-/mandelmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg hasselnötterna på en bakpappersbeklädd plåt och skjuts in i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna och använd en kökshandduk för att gnugga bort skalet. Mixa hasseönötterna i en mixer tills de krossats helt, tillsätt då resterande ingredienser och mixa till en jämn smet. Rulla tryfflarna till små bollar och platta till dem aningen. In i kylen. Kan med fördel dekoreras med lite vispad kokosgrädde eller vispgrädde, och ett bär.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top