Älskade äppelpaj (glutenfri, sockerfri & mjölkfri)

Åååååååååh, denna äppelpaj alltså. Baka den och lura vem som helst att tro att den innehåller vitt socker, gluten eller mjölk! När man börjar äta nyttigare, så som att ta bort vitt socker, gluten och/eller mjölk finns det oftast alltid en lista med klassiska saker som man saknar… En riktigt god äppelpaj var något som stod högt upp på min lista och då jag lagar mat efter säsong så behövde jag en riktigt god smulpaj med äpplen för att göra hösten komplett. Och självklart ska ni få ta del av det fantastiska receptet! Äter du mjölk kan du med fördel servera den med vispad grädde – och för dig som undviker just det så föreslår jag vispad kokosgrädde!
ÄLSKADE ÄPPELPAJ
800-1000 gram äpplen
1,5 tsk kanel
1 tsk honung/agave/lönnsirap/annan sötning
1 krm flingsalt
smör/kokosolja/ghee till formen
125 gram smält smör/kokosolja/ghee
2 dl mandelmjöl
0,5 dl fint hackade hasselnötter (går att utesluta)
1 dl glutenfria havregryn/boveteflingor om man inte äter havregryn
4 msk honung
1 tsk flingsalt + lite till toppen
Sätt ugnen på ca 200 grader. Börja med att skala och skiva äpplena. Blanda sedan ihop kanel, honung och flingsalt och därefter blanda i äpplena väl. Smörj pajformen och häll i äpplena. Degen gör du genom att enkelt blanda ihop alla ingredienser (jag använder händerna) och smula ut över äpplena. Avsluta med att sprinkla lite flingsalt över hela pajen. Skjuts in i  ugnen i ca 15-25 minuter, håll utkik på färgen på pajen, du vill ha den gyllnbrun men inte bränd. MUMS!

4 reaktioner på ”Älskade äppelpaj (glutenfri, sockerfri & mjölkfri)”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top