Gröt till de små – på bovete, havre & blåbär

Vår kvällsrutin har numera blivit att Lilleman äter gröt innan han somnar. Tanken att köpa grötpulver har faktiskt aldrig slagit mig då det är så enkelt (och billigt!) att göra sitt eget och förvara i en glasburk. På så sätt slipper man onödiga tillsatser och kan ”berika den” med naturligt förekommande järn och c-vitamin. Självklart glutenfritt och jag försöker stoppa i sig mycket nyttigheter som möjligt samtidigt som det måste smaka gott! Här kommer ett av våra favoritrecept! (Och självklart går det alldeles utmärkt att som stor också äta denna till frukost!)

 BOVETE-, HAVRE- & BLÅBÄRSGRÖT
1 stor eller 2 medelstora portioner 
1/2 dl boveteflingor
1/2 dl glutenfria havregryn
2 dl vatten
0,25 tsk nyponskalspulver
1 krm vaniljpulver
hint salt (ej under ett år)
– serveras med kokosgrädde/kokosmjölk och blåbär (gärna frusna så svalnar gröten fortare)
 
Koka upp vattnet och häll i boveteflingor, havregryn, nyponskalspulver, vaniljpulver och salt. Rör om tills gröten fått en fast konsistens. Servera med frysta blåbär och kokosmjölk. Denna portion brukar bli två måltider för Jonathan, hälften äter han på kvällen och resten ställer vi i kylen till morgonen då vi värmer upp den i en kastrull.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top