Raw kärleksmums

Här kommer ett recept som ni bara måste prova om ni gillar choklad: Mina Raw kärleksmums deluxe! Ni vet vi det här laget vad jag tycker om mat, mat ska vara en fröjd för både smaklökar och kropp! Och mat ska vara något positivt som aldrig förknippas med skuld eller skam. Mat ska avnjutas! Dessa riktigt smälter i munnen av godhet och är perfekt att ha på kalasbordet, fikan eller fredagsmyset -godare än godis – innehållandes mängder av härliga näringsämnen! NJUT!

Bakar du denna? Lämna då gärna en kommentar och berätta vad du tyckte.

KÄRLEKSMUMS 
Botten:
3 dl valnötter (blötlagda)
3 dl kokosflingor
2,5 msk kakao
3 msk kokosmjölk
19 dadlar
1 msk kokosolja
Blanda alla ingredienser i en blender/matberedare och tryck ner i en bakpappersklädd brödform. Ställ i kylen.
Chokladtoppen:
0,75 dl raw kakaosmör
3,5 msk kokosolja
3,5 msk kakao
1 msk honung/agave/annan sötning
0,75 dl kokosmjölk
Kokosflingor att ha på
 
Häll i kakaomassan, kokosolja och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills de smält. Blanda dem då till en chokladig smet och ha i ev. sötning och kokosmjölk. Blanda väl och häll sedan på ett jämnt lager på chokladbotten. Sprinkla kokosflingor över hela och ställ in i kylen igen i minst 4-5 timmar. Det går att äta nästan direkt men den blir godare ju längre den får stå i kylen och dra åt sig. Gör gärna dagen innan för bästa resultat!

1 reaktion på ”Raw kärleksmums”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top