Räksallad med fantastisk aioli

Detta är nog en av mina fem favoriträtter året om – grönsallad med handskalade räkor och aioli… Åh, sååå gott! Sallad är ju som vi alla vet en grym hälsorätt, men ibland kan det vara svårt att komma på hur man kan få till en god sås/dressing utan mejerier. Här kommer receptet på min fantastiska aioli. Hoppas ni ska gilla den! I salladen gömmer sig gärna babyspenat, rödlök, tomater, avokado, broccoli och gurka.

FANTASTISK AIOLI

1,5-2 dl majonäs (gärna hemmagjord utan tillsatser)
2-3 medelstora vitlöksklyftor (smaka av)
salt + peppar
en klick tomatpuré
Pressa i vitlöken i majonäsen, smaka av med salt och peppar och avsluta med en klick tomatpuré. Rör väl och servera kall! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top