Flugande Jacob med blomkålsris (lchf & paleo)

Ibland får vi ett sådant sug efter flygande Jacob i vår familj. I helgen var ett typiskt exempel, men istället för att ösa i sockerfylld sötsursås så provade jag att omvandla vårt favortrecept till en paleo-variant. Resultatet blev supergott! Man kan såklart använda jordnötter, men då det inte ingår i paleo-kosten så provade jag med cashewnötter. Till det: blomkålsris. SÅ GOTT!!

FLYGANDE JACOB

4 portioner

800 gram kyckling
400 ml krämig kokosmjölk/kokosgrädde
2 bananer
2,5 tsk curry (mer om du vill ha starkare)
en nypa chiliflingor
2 dl cashewnötter + 0,5 dl att toppa med
1 paket bacon (kan absolut skippas om man inte äter fläsk)
salt
Börja med att skära kycklingen i mindre bitar och stek på lite lätt i stekpannan. Ugnen på 225 grader. Lägg sedan i dem i en ugnssäker form. Blanda kokosmjölk med curry, chiliflingor och salt. Häll över kycklingen i jämnt lager, skär banan och sprid ut tillsammans med 2 dl cashewnötter. In i ugnen i ca 10-15 minuter. Ta ut och toppa med ytterligare 0,5 dl cashewnötter.
BLOMKÅLSRIS 
2 paket eller 2 huvuden
olivolja/kokosolja
salt
 
Hacka eller riv blomkålen fint och stek i olja med salt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top