Laxgryta med kokosgrädde

Jag hoppas att ni alla har haft en fantastisk julhelg med mycket mysfaktor och vila. Idag tänkte jag bjuda på ett enkelt men väldigt gott recept på mejerifri laxgryta. En toppenrätt att slänga ihop både till vardags och festlighet. Passar även dig som äter LCHF/Paleo. Hoppas det smakar!

LAXGRYTA
4 portioner
olivolja/kokosolja att steka i
3 vitlöksklyftor
2 stora gula lökar
halv purjolök
ev. 2 morötter (skippa vid LCHF/PALEO)
ca 500 g laxfilé
400 g krossade tomater/passerade tomater
2 stora klickar kokosgrädde/fet kokosmjölk (det vita laget)
salt
peppar
lite dragon
blomkål/rotfrukter till servering
Börja med att hacka lök, purjolök, vitlök och morötter och fräs dem i olja i ett par minuter. Häll på krossade/passerade tomater och klicka i kokosgrädden. Blanda, skär upp laxfiléerna i mindre kuber (ca 2cm) och ha i grytan. Krydda med salt, peppar och dragon. Låt puttra i ca 10-15 minuter.  Koka under tiden upp blomkål eller rotfrukter och servera till. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top