Underbar ugnspannkaka (glutenfri + LCHF)

God morgon, hoppas ni har haft en fantastisk start på veckan! Idag tänkte jag bjuda på receptet på en underbar ugnspannkaka -en riktig husmansklassiker i ny tappning utan gluten, ytterst låg i kolhydrater och LCHF. Inte bara supergod utan även snabb att tillaga och mättande då den håller blodsockret i fint skick. Här hemma älskas den av oss alla tre, både som lunch, matlåda och middag!

UGNSPANNKAKA
6 portioner 
3 paket bacon
150 gram riven mild ost
10 ekologiska ägg
2 dl grädde
250 gram keso
Strimla baconen och knaperstek i en stekpanna. Lägg dem sedan i botten av en ugnsfast form och fyll på med den rivna osen. Mixa sedan äggen, grädden och keson med stavmixer eller i matberedare till en jämn smet som du breder ut i formen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter. Klart! Serveras gärna med rårörda lingon eller sockerfri lingonsylt.

1 reaktion på ”Underbar ugnspannkaka (glutenfri + LCHF)”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top