Formfranska (glutenfri, mjölkfri, lchf & paleo)

För en tid sedan gjorde jag om mitt recept på bagels till formfranska utan gluten eller mjölk, som passar både LCHF (här kan man byta ut till mejeriprodukter om man önskar) och Paleo. Det är ett saftigt bröd som passar perfekt som macka, toast eller rostad macka. Vi rostar dem genom att steka dem tills en fin yta har skapats. De blir inte lika höga som ”vanlig” formfranska (kanske kan man dubbla satsen) men de gör verkligen sitt jobb!

FORMFRANSKA

100 gram kokosolja (eller rumstempererat smör)
4 dl krämig kokosmjölk (gärna Garants eller Änglamarks – eller rysk yoghurt om du äter mejerier)
4 ägg
2 msk bakpulver
2 tsk salt
4 dl mandelmjöl
2 dl pofiber (finns på gluen-hyllan)
4 msk fiberhusk
1 vispat ägg + vallmofrö till garnering
Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att vispa ihop kokosolja, kokosmjölk, ägg, bakpulver och salt. Ha sedan i resterande ingredienser och låt stå i 10 minuter, så att pofiber och fiberhusk kan svälla. Bred sedan ut i en limpform. Pensla med ägget och strössla vallmofrön. Skjuts in i ugnen i ca 60 minuter (alla ugnar är olika så håll koll, vi vill ha en fin färg). NJUT!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top