Godaste blåbärspajen (glutenfri, mjölkfri, lchf & paleo)

Ja, jag vet att det inte är säsong. Men när sommarlängtan fyller hela ens kropp och frysen är full med blåbär så blir det paj.  Och alltså, denna blåbärspaj… Så jädrans god att man aldrig kan gissa att den är utan gluten, mjölk och socker. Du kan göra små justeringar för att den ska bli LCHF- och PALEO-vänlig.

Bakar du den? Lämna gärna en kommentar och berätta hur du gillade den.

BLÅBÄRSPAJ

6-8 portioner

4 dl blåbär
0,75 msk kokossocker (sötströ för LCHF)

Smuldegen
3 dl  mandelmjöl
1,5 dl glutenfria havregryn (hackade hasselnötter för LCHF/PALEO)
0,75 dl honung eller kokossocker (sötströ för LCHF)
en nypa vaniljpulver
0,5 tsk salt
100 gram smör eller kokosolja (kokosolja för Paleo och mejerifritt)

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj in en form med kokosolja/smör och bred ut blåbären. Rör sedan i sötning. Smuldegen gör du enkelt genom att blanda mandelmjöl, havregryn (eller hackade hasselnötter), sötning, salt, vaniljpulver och smör/kokosolja till en jämn smet och smula över blåbären i ett jämt lager. In i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera gärna med kokosgrädde, vispgrädde eller vaniljsås (klicka här för recept).

6 reaktioner på ”Godaste blåbärspajen (glutenfri, mjölkfri, lchf & paleo)”

    1. organicbymommy

      Ja det kan du, är det nötter överlag som du inte vill ha i smeten? Om inte kan du byta ut mandelmjölet mot glutenfria havregryn och den mängd uppgivna havregryn mot hackade hasselnötter. Om det är nötter du inte vill ha i: 4 dl gf havregryn och 1,5 dl rismjöl/durramjöl (eller annat neutralt och glutenfritt mjöl). Lycka till! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top