Saftig limpa med durra & teff (det perfekta brödet utan gluten, mjölk, ägg eller nötter)

Som ni säkert har förstått är jag alltid på jakt efter de perfekta brödrecepten som är naturligt glutenfria och hälsosamma! Detta bakade vi fram för ett par dagar sedan, det består av supermjölerna teff och durra, och är utan tvekan den godaste brödlimpan jag ätit sedan jag bytte till en glutenfri kost. Mer beskrivning behövs egentligen inte, det är fantastiskt som det är och supergott att rostas! Njut!


LIMPA MED DURRA & TEFF
1 limpa


25 g jäst
8 dl fingervarmt vaten
0,5 dl rapsolja
2 tsk salt
2 msk honung (kan uteslutas)
ev. 1 tsk brödkrydda
40 g fiberhusk
375 g durramjöl
125 gram teffmjöl

Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Mät upp alla torra ingredienser för sig och tillsätt till jästvätskan. Vispa ihop till en smet och låt stå i ca 5-10 minuter för att svälla. Lägg sedan degen i en brödform (jag brukar klä den med papper) och låt den sedan jäsa 1,5 timma under bakhandduk. Sätt på ugnen på ca 210 grader och baka det i ca 80 minuter i mitten av ugnen, kika gärna till det då och då så att det inte bränns. Ta ut. låt svalna och njut!

2 reaktioner på ”Saftig limpa med durra & teff (det perfekta brödet utan gluten, mjölk, ägg eller nötter)”

  1. Hej!
    Tror du det skulle funka att baka med torrjäst? Och vet du hur en bäst gör det då? 🙂 Är inte så haj på det här med brödbak. Än. 🙂

    Sara

    1. Hej Sara, denna rekommenderar jag att man använder vanlig jäst från kylavdelningen och ej torrjäst. 🙂 Busenkelt! Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top