Thailändsk tomatsoppa

Som ni vet jobbar jag som yogalärare på ett fantastiskt ställe (Vårt Alternativ i Norrköping) där hälsa verkligen står i fokus. Idag tänkte jag bjuda er på ett smarrigt sopprecept med sting i som mina kollegor Marie och Kristina lagade i våras -het tomatsoppa med smak av lime och chili! Utan mjölk, gluten eller knasiga tillsatser.

THAILÄNDSK TOMATSOPPA
3-4 portioner

2 cm ingefära (skalad)
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 liten chili
400 gram tomater (färska eller krossade/passerade)
400 gram kokosmjölk
1 msk tamarisoja
1 lime (saft och skal)
stor nypa salt
 
Börja med att hacka lök och vitlök och fräs lite lätt i en större kastrull. Häll därefter i kokosmjölken, tomaterna, chilin och stavmixa slät. Låt den sedan stå och puttra på plattan i ca 20 minuter innan du smakar av med soja, salt och lime. Servera gärna med ett gott bröd (ex mitt durra- och teffbröd).

1 reaktion på ”Thailändsk tomatsoppa”

  1. Det här receptet är sååå bra, min dotter ger det ”5 av 5 poäng mamma!” Och det kommer alltså från en unge som skulle leva på chicken Nuggets om hon fick… Jag uppskattar också att det är ett så pass enkelt recept på mestadels stapelvaror (saknade bara lime och chili) så det blev chilipulver och utan lime denna gång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top