Den perfekta pizzabotten (plantbaserad utan gluten, mjölk, nötter, jäst eller ägg)

ÄNTLIGEN HAR JAG LYCKATS FÅ TILL DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN! Den är sådär perfekt seg i konsistensen med lite knaprigare kanter. Fri från gluten, mjölk, nötter, jäst, ägg och ägg. Snabb att slänga ihop, enkel att jobba med. Prova och njut!

DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN
1 stor pizza

3 dl veg. mjölk ( ex havremjölk)
1 msk olivolja
1 msk fiberhusk
2 dl rismjöl + extra till utbaket
1,25 dl durramjöl
1/2 tsk salt (gärna himalaya/havssalt)
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rismjöl, durramjöl och salt. Häll därefter i olivolja och mjölk – elvispa direkt! Låt den stå och binda ihop sig i 15 minuter innan du tar fram en bakpappersklädd plåt, mjölar den och börjar trycka ut den med hjälp av dina händer till en platt botten. Baka den i ugnen i ca 12 minuter. Ta därefter ut den och bred på önskad topping och baka den igen i ca 10 minuter eller tills den har fått fin färg. Ta ut och njut!

6 reaktioner på ”Den perfekta pizzabotten (plantbaserad utan gluten, mjölk, nötter, jäst eller ägg)”

  1. Hej, kan jag ta bara durramjöl eller bör det vara två olika mjölsorter? Finns det annat alternativ till ris eller havremjöl? Har mandel-bovete-kokos-kikärtsmjöl. Fungerar det med durra samt ngt av dessa mjölsorter?
    Mvh Carina

    1. LouiseStromberg.com

      Hej Carina! Du kan absolut ta enbart durra och ersätta allt mjöl med det. Lycka till! 🙂 Kram, Louise

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top