Nyttiga hallongrottor (lchf & paleo)

Idag bjuder jag på den klassiska kakan Hallongrotta eller även kallas Syltkaka, fast i nyttig tappning! Den är vegansk, PALEOitisk och LCHFvänlig – utan gluten, vitt socker, mjölk eller ägg. Hoppas den ska smaka!

NYTTIGA HALLONGROTTOR
10-12 stycken

75 gram smält smör*/kokosolja
ev. 1 msk potatismjöl (skippa för strikt LCHF)
2,5 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
2 msk honung*/agave/lönnsirap (eller mer för ökad sötma)
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål, tillsätt det smälta smöret/kokosoljan och blanda om ordentligt till en deg. Låt stå i 10 minuter och gör under tiden hallonsylten. Klä en plåt med bakpapper, forma degen till små platta bollar, tryck i ett finger som ”hål” och häll i ordentligt med hallonsylt. Baka dem i ca 15 minuter (hål utkik så att inte botten bränns), ta ut och låt svalna innan du sätter tänderna i dem och njuter!

HALLONSYLT
1 dl färska/upptinade hallon
1 msk chiafrön
ev. 1 tsk honung*/agave/lönnsirap
*ej veganskMixa hallon, sötning och chiafrön, låt sedan stå och svälla i 15 minuter.

3 reaktioner på ”Nyttiga hallongrottor (lchf & paleo)”

    1. organicbymommy

      Hej Emma! Jag har inte testat att göra det, då det av någon anledning aldrig blir några över här hemma…;-) Men jag kan absolut tänka mig att det ska gå fint! 🙂 Ha en fantastisk dag! Kram, Louise

    2. organicbymommy

      Hej Emma! Jag har tyvärr inte själv hunnit prova, men jag tror inte det ska vara några problem. 🙂 Speciellt inte kladdkakemuffinsen. Ha en fantastisk helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top