MARATHONTRÄNINGEN ÄR IGÅNG…

Efter att förkylningens sista sega symptom äääntligen har lämnat min kropp så snörade jag idag på mig joggingskorna och stack ut. Jag körde 3 kilometer med ett snitt på 6.58 min/km och med en kropp som protesterade av ovana och konditionsbrist. Som att börja på noll skulle man säga, milt sagt, utan överdrift. Hehe! Men jag har en rackarns stark vilja och nyfikenhet att se om jag på 16 månader kan lyckas springa ett marathon. Drygt 42 kilometer i ett svep, i kuperad terräng och varmt klimat. Det blir spännande och inte minst att se hur det kommer påverka mig mentalt. Själva tidsresultaten lägger jag ingen vikt vid som en prestation i sig, utan är enbart ett roligt sätt att få följa den häftiga utveckling som kroppen gör. Så länge det känns bra och är roligt så kommer jag fortsätta!

De senaste månaderna har jag konstaterat hur min utmattningsdepression för fyra år sedan och den kroniska stress jag levt med, allt för att prestera duktigt och som förväntat, har satt sina spår i mitt psyke. Hur mitt minne är utslitet, min simultanförmåga är så gott som obefintligt och koncentrationsförmågan lyser med sin frånvaro. Min hjärna sa helt enkelt inte bara ifrån på skarpen där och då, den skadades på riktigt. Något som kan ske när påslaget av stresshormonet kortisol blir långvarigt. Fysisk aktivitet och även meditation kan reparera dessa ”skador” och jag ser så galet mycket fram emot att få möta skillnaden i en vardag med regelbunden löpning. Shit vilken resa det ska bli!

4 reaktioner på ”MARATHONTRÄNINGEN ÄR IGÅNG…”

 1. Kanske att du bara ska njuta av löpningen utan prestationsmål. Känna dina ben bär dig, hur du blir starkare, vinden mot din kind och hur bra du mår ❤

  1. organicbymommy

   Så fint skrivet. ❤ Det är precis det som är kärnan i mina löparmål, att nå en punkt av välbefinnande i kropp och själ när jag springer. Men också att se hur kropp och psyke stärks på vägen. Marathonet i sig är en sedan länge önskad utmaning som jag nu använder som motivation att göra löpningen till en rutin. Tävlingen i sig är en gammal dröm som alltid stått med på min bucketlist och är för mig inte en tävling i den bemärkelsen alls. Resultat är obetydligt, men resan dit känns pirrande och inspirerar mig. ?

 2. Vi följs liksom lite åt, i våra liv, såhär på avstånd. Jag har nämligen också börjat springa (hehe, jogga..) ?

  Jag vill känna friheten i att vara frisk. Den starka kroppen som bär mig. Den spontana orken en ljummen kväll och glädjen som pirrar i kroppen -av att kunna- Jag vill se landskap, åkrar och höra mina egna steg röra sig snabbt framåt mot grus och asfalt, öppna fält och längst med vatten.

  Åh vad jag längtar efter att mer lättvindigt röra mig framåt, smidigt och starkt. Efter rutinen -att orka- och att få positivt påslag i kroppen av pulshöjande aktivitet. Och att fylla kroppen med bra bränsle däremellan.

  Har du inte läst “hjärnstark” kan jag varmt rekommendera den som ytterligare en morot.

  Heja dig. Heja oss ❤

  1. organicbymommy

   Åh, så härligt! Det låter verkligen fantastiskt och fint!❤

   Tack för tips, jag håller faktiskt på att läsa den just nu!? Älskar den!

   Heja oss!??❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top