KÖPGUIDE HÄLSOKOST

Relaterad bild

Jag vet precis hur det känns att stå i djungeln av kosttillskott och undra: –vart ska man börja? Vilken ska man välja? och vart man ska handla? Jag har vaskat fram en bred bas av mina favoriter högkvalitativa kosttillskott under de senaste sex åren och i denna listan kan ni själva ta del av mina tips för både barn och vuxen. Jag har dessutom listat flera alternativ beroende på din kosthållning eller önskad konsistens.

Jag handlar i stort sett allt på Bodystore (adlink) då de har ett enormt utbud av produkter, riktigt bra priser, fri frakt och proffsig service!

Kika gärna in med jämna mellanrum då jag uppdaterar listan allteftersom att min egen kunskap växer!

Min bas:

En av följande Omega 3 (beroende på om man vill ha olja eller kapsel, från fisk eller växtriket):

Omega 3 Ecolomega kapslar (adlink) Världens första ekologiska fiskolja, innehåller en naturligt hög andel fettsyror omega 3, 6, 7, 9 och 11. Kapselform.

Omega 3 Ecolomega flytande (adlink) Världens första ekologiska fiskolja, innehåller en naturligt hög andel fettsyror omega 3, 6, 7, 9 och 11. Flytande form.

Omega 3 Udo’s Choice i kapselform (adlink) De essentiella fettsyrorna omega 3, 6 och 9 i optimalt förhållande. Utvunnen från växtriket i kapselform.

Omega 3 Udo’s Choice flytande (adlink) De essentiella fettsyrorna omega 3, 6 och 9 i optimalt förhållande. Utvunnen från växtriket i flytande form.


Magnesium Holistic (adlink) En oerhört viktig mineral som de flesta av oss skulle behöva mer utav då det är svårt att få i sig tillräckligt via kosten (pga mineralfattiga jordar för att vi brukat dem för intensivt etc). Naturlig ”sömntablett” för den som har svårt att slappna av då den har en lugnande inverkan på kroppens muskler och nervsystem. Samt bidrar till en normal ämnesomsättning. Om man lätt får kramp i benen kan det vara ett tecken på magnesiumbrist, själv har jag fått bort all min kramp i vadmusklerna när jag startade med magnesium.


 Multivitamin Holistic (adlink) En bra sammansättning av essentiella vitaminer


Multimineral Holistic (adlink) En bra sammansättning av essentiella mineraler


Jod från Kelp (adlink) Jod är ett oerhört ämne som krävs för sköldkörteln att behålla en normal hormonproduktion, men då vi idag får i oss betydligt mindre jod än vi behöver är obalanser  just sköldkörteln ett faktum som inte sällan leder till sjukdomstillstånd. Jod från kelp stimulerar ämnesomsättningen och har betydelse för fettförbränning, matsmältning och energiproduktion. Kelp är ett samlingsnamn för de stora brunalgerna, som även kallas Kombualger. Den Kelp som används i Jodikelp är mycket jodrik, och det är just joden vi vill åt!


Chlorella Colormaris Chlorella i tablettform (adlink) Chlorella är en encellig, grön mikroalg fylld med näring. Genom att äta chlorella tillför man kroppen ett både välbalanserat och komplett näringskomplement av vitaminer, mineraler och proteiner i helt naturlig form. Samtidigt som du rensar kroppen på gifter. Tabletterna är dessutom väldigt små och kan enkelt sväljas av barn.


Probiotika Lacto Vitalis (adlink) Idag vet vi att majoriteten av vårt immunsystem sitter i våra tarmar.  Och på grund av dagens livsstil med dess näringsfattiga och inflammatoriska kost, antibiotika och stress (med mera) behöver våra tarmsystem all hjälp den kan få att återfå god balans. En näringsrik kost lägger grunden, men du kan med fördel göra det till en daglig rutin att hjälpa till på traven med ett tillskott av goda mjölksyrabakterier. Lacto Vitalis är en av de bästa på marknaden.


√ D-Vitamin Holistic 5000 ie (adlink) Kapslar med den starkaste dosen D-vitamin på 5000 ie.


Vid graviditet / amning:

Vid graviditet eller amning så tipsar jag om nedastående sammansättning av essentiella mineraler och vitaminer istället för ovanstående multimineral och multivitamin. Därutöver är ovanstående listade tillskott väldigt viktiga (med undantag för Chlorella – då den är högt utrensande så bör du inte börja med detta tillskott under graviditet/amning, men om du sedan innan ätit den regelbundet kan du med stor fördel fortsätta äta den under graviditeten) med högsta prio på Omega 3 och probiotika!

Multivitamin- & mineral ”Mamma Vital” (adlink)


För barn:

Du kan med fördel börja berika ditt barns kost med tillskott av näringsämnen. Här nedanför har jag listat vilka kosttillskott mina barn intar (beroende på ålder har jag listat olika alternativ på kapsel och flytande form). För Omega 3 olja – se ovanstående tips som passar lika bra till barn! 

√ Dunderpulver Helhetshälsa(adlink) En bra sammansättning av mineraler och vitaminer utan tillsatser i pulverform med naturlig hallonsmak. Perfekt att blanda i smoothies eller mixas i mandelmjölk.

√ Multivitamin Green Child tablettform 4-12 år (adlink) En multivitamin med högt näringsinnehåll i kapselform helt utan tillsatser.

√ Probiotika Lacto Vitalis Kids tuggtablett (adlink) Riktigt bra probiotika i form av tuggtablett och med björksocker som sötning.

√ Probiotika Green Child tablettform 4-12 år (adlink) En probiotika med högt näringsinnehåll i kapselform helt utan tillsatser.

Chlorella Colormaris Chlorella i tablettform (adlink) Chlorella är en encellig, grön mikroalg fylld med näring. Genom att äta chlorella tillför man kroppen ett både välbalanserat och komplett näringskomplement av vitaminer, mineraler och proteiner i helt naturlig form. Samtidigt som du rensar kroppen på gifter. Tabletterna är dessutom väldigt små och kan enkelt sväljas av barn.

D-Vitamindroppar i olivolja (adlink) Dessa droppar har vi använt till våra barn sedan födseln och slutar inte vid 2 års ålder, vilket BVCs riktlinjer ofta tolkas in som, men egentligen lyder deras råd till minst 2 års ålder. Bor du i Sverige eller på annan plats med begränsat dagligt solljus är D-vitmain oerhört viktigt att fortsätta berika kosten med D-vitamin!

Scroll to Top